Na řadu se dostává recept, který přivedl moje chuťové buňky k naprosté rozkoši. Doporučuju jeho vyzkoušení, neboť prostě nemám slov.
Potřebujete:
Sójové kostky
Provensálská zelenina
Rýže
Koření
Bílý jogurt
A jak na to?
Dáte si uvařit vodu, do které vsypete špetku soli, majoránku, gyros koření. Po varu vhodíte sójové kostky a necháte 15 minut vařit. Vymačkáte od přebytečné vody. Uchovejte však vývar z kostek!!!
Následuje cesta sójových kostek na pánev, kde je opečete, aby se stáhly (mně osobně se to nepovedlo, protože prostě jsem byla netrpělivá a myslela si, že už jsou dostatečně opečené). Přidáte k nim zeleninu a podlijete vývarem. Necháte dusit a zároveň přidáváte oblíbené koření. Já jsem dala vegetu, gyros koření a kari. Zakapala jsem několika kapkami sójové a worchestrové omáčky a nechala dusit. Po vydušení vody máte hotovo.
Na zálivku si připravte bílý jogurt, do něj vsypte vegetu, gyros koření a několik kapek worchestru a sójové omáčky.
S rýží to bylo celé výborné a po dlouhé době se mi zvedlo moje kuchařské sebevědomí, protože jsem si vážně pochutnávala :). Doporučuji k vyzkoušení.
Žádné komentáře:
Okomentovat